San Francisco

Jag Anna och Hanna har haft en helt fantastisk helg i San Francisco. Vi åkte på torsdag eftermiddag och kom fram på kvällen till vårt hotel som låg på Lombard street. Anna som redan varit i SF innan oss och gjort diverse grejer följde inte med när vi tidigt på fredagsmorgon gick upp för att gå till Pier 35 ombord på båten som skulle ta mig och Hanna till fängelseön Alcatraz. Det var en häftig upplevelse att gå igenom hela fängelset och få höra de riktiga fångarnas röster berätta om deras tid där i hörlurarna på vår guidening.

Efter fänglesebesöket mötte vi upp Anna på Pier 39 och åt på Hard Rock Café. Efter det blev det stan, sedan bio och sedan promenad tillbaka till hotellet.
På dag 2 så sov vi ut och tog det lugnt, vi bestämde oss för att traska iväg till parken vid "Painted Laidies" som är huset som filmas i serien Huset Fullt. Efter det blev det staden och piren igen, gud så vacker stad. Vi satt också vid något tillfälla i en annan park i stan med juice, kaffe och praliner.

Vi måste gått minst fem mil under tiden vi tillbringade i SF, vi gick överallt! Och det är inget skämt detdär med backarna heller, nog har vi fått träna låren och rumpmusklerna. Vi söndagen så avslutade vi i alla fall med Golden Gate bron och ett besök på IKEA där vi åt köttbullar med mos och lingonsylt. Nu saknar jag faktiskt tillbaka till Sverige en hel del, prick en månad kvar så är vi hemma!!
 

Flash pass kings

Six flags var så otroooooligt roligt! I 10 timmar sprang Jag, Hanna, Anna, Alex, Gustav och Axel omkring och åkte alla karuseller, åt skräpmat och tog vackra bilder på oss i utklädningskläder i en bar. Det vi gjorde bra var att vi valde ett Gold flash pass som gjorde att vi fick gå före nästan alla i kön. Super toppen dag!



Six flags

Hit ska vi på Lördag!!!! JIPPI
 

Deltopia

Jag tar nu en paus från plugget och bloggar lite istället, man ska ju inte slita ut sig allt för mycket, hehe.

Nämen alltså, jag och Anna åkte på ett festival eller någon liknande som heter Deltopia förra helgen. Den ägde rum på det kända partystället Isla Vista här i Santa Barbara och det var ootroooligt med folk där måste jag säga. Festen började klockan 10 på morgonen, och eftersom det var ett "strandparty" trots att det var på gatan för att poliserna hade spärrat av stranden så gick i princip alla omkring i badkläder. Inte jag och Anna dock, vi var anständiga! Kul var det i varje fall, det kändes extremt amerikanskt, man fick uppleva ett riktigt college liv :)
 

 

Whale-wathing och födelsedagsfirande.

I helgen var vi på Whale-wathing igen, eftersom vi inte fick se några valar förra gången så fick vi en biljett var att använda någon annan gång. Vi har fått höra att chansen är extra stor att vi se valar nu i April så vi passade på. Gråvalar stod på schemat så vi blev lite informerad om hur dom lever och fungerar innan vi gav oss av. Vi fick i allafall se de där valarna den här gången, men jag måste säga att delfiner är mycket häftigare och roliga att titta på!
 
I Lördagskväll gick vi ut och åt på Enterprice Fish Company som ett litet firande att Hanna fyllt 20. Hennes kompis från Uppsala var också här så det var väldigt trevligt. Helgen har gått extremt fort och imorgon är det skola igen. Jag och Per har nu lyckats med att söka utbildning för hösten och Natur 2 som behövs för våra andra utbildningar så det känns bra. Nu ska jag fortsätta med min läxa. Hoppas ni har det bra där hemma, nu är det bara 50 dagar tills vi är hemma igen!
 

Familjebesök

Under min familjs vistelse här har vi gjort lite olika saker. Det roligaste var nog att få visa dem runt hur jag bor, min skola, staden och stranden. De hade nog lika svårt att tro att jag verkligen bodde så fint som jag själv när jag först flyttade hit. 
När vi varit runt på skolan så gick vi ut till piren och tog en lunch, festade till det lite med en krabba och krabbsmörgåsar. Gott var det! En annan dag tog vi oss till Camarilla och shoppade, och på tisdagen innan de begav sig upp till San Fransisco så åkte vi till Red Wood, vägen dit var super fint och vi stannade på många ställen för att se den fina utsikten över havet. Sälar fick vi också se, ungefär 500 stycken som låg och stekte i solen och typ rååmade. Fascinerande djur.
Det känns tråkigt att de har åkt nu, men det är bara två månder tills jag är hemma igen så det är inte så farligt.
Hejsvejs!







RSS 2.0