DISNEYLAND!!

Vi bestämde oss för att åka på Disneyland, och det var awesome.
 



Day 7 - LA meeting family

Sjunde dagen så mötte vi upp med Mamma Pappa och Frida på deras hotel, i en och en halv vecka ska dom vara i USA. Jag ska visa dem runt i Santa Barbara så mycket som möjligt till de sticker vidare till San Fransisco på Onsdag! Direkt när vi fiskat upp dem så åkte vi till Santa Monica beach och gick ut till piren, senare åkte vi upp till hollywood skylten och efter det hängde vi nere på walk of fame.
 
 

Day 6 - San Diego

Vi åkte tidigt från Pheonix för att hitta till San Diego så fort som möjligt. Vi hade bokat ett rum på Hilton Hotel som var super fint, de hade uppvärmd pool, jaccuci och allt möjligt. På kvällen for vi ut och åt på ett fint steakhouse, båda tog en new york steak som var riktigt god. Efter det knappade vi in den närmaste biografen på gps:en och åkte dit. Vi valde någon film som ingen av oss egentligen hade hört talas om. Den hette NO och 15 minuter in insåg vi att den var riktigt kass. Vi tänkte både två att det skulle vara drygt att sitta kvar hela filmen när plötsligt hela biosalongen blev tvärmörk. Då hade strömmen gått i en stor del av stan så det var halv kaos ute på vägarna då trafikljusen inte fungerade och det var mörkt. De blev filmmys på hotellrummet istället och det blev faktiskt mycket bättre. 
 

day 5 - Phoenix

Efter att vi spenderat halva dagen i Gran Canyon så åkte vi till Phoenix. Vi bestämde ganska snabbt att vara över två nätter för att staden var så vacker och framför allt varm! Jag har tjatat väldigt länge på att jag vill spela minigolf så Per hittade en slags park där man kunde spela golf, åka gokart och massa annat som vi åkte till. Vi tävlade också i nått som hette "Waterwars" där man stod en bur 15 meter från varandra med en stor slangbella som man slungade iväg vattenballong mot varandra med. Per blev dyngsur, jag blev.. lite blöt. Jag vann. Per vann ganska hårt i minigolf dock..
När vi åt middag på Wendys så fick vi ett tips om ett jättstort shoppingcenter som tydligen var superpopulärt i Pheonix som bara låg nån kilometer från där vi bodde, så på kvällen bar det av dit. Vi köpte inte så mycket kläder, men jag kunde inte stå emot att köpa en karameliserat äpple som jag alltid har velat pröva.
 

day 4 - grand canyon

Fjärde dagen spenderades bla i Grand Canyon, det var i allafall där den började. Utsikten var bokstavligt talat breathtaking, man förstår verkligen inte hur det kan ha formats som det har gjort. Det fanns jätte många olika utsiktsplatser man kunde åka till för att få se så mycket som möjligt av utsikten. Vi utnyttjade nääästan alla, tills vi insåg att det såg typ likadant ut överallt, haha. Vackert var det iaf! 
Efter ett par timmar där bar det av till Phoenix.
 

Third stop - Red Rock, Four Corners, Tuba City.

Dag tre hade många stopp framför sig och det va också dagen då vi åkte längst, på det sättet vann vi in en dag då vi egentligen skulle tillbringa en till natt i en annan stad. Tyvärr så när man planerar att man ska hinna med så mycket som möjligt på en dag så passar inte alltid sina egna tider in med stängningstider. Väl på Four Corners så hade de stängt tre timmar innan vi anlände. Knepig dom är som har stängsel runt stället tycker jag, va e de bra för? Vi fick i allafall en fin bild på oss UTANFÖR monumentet, det gick väl lika bra.
Under dagen åkte vi också igenom den lilla byn (eller va de nu va) Blanding och åt på en typ.. inavels resturang, suuuuupergott och väldigt Amerikanskt. Efter en natt spenderad i Tuba City så fick vi äta bla Amerikanska blåbärspannkakor, gott men otroligt mättande, jag åt en av fyra. Per fick äta resten påväg till vår nästa destination.





 

Second stop - Salt Lake City

6,5 timmar tog det från Las Vegas till Salt Lake City. Vi fick se ett flera olika miljöer på vägen dit. En rolig grej var att vi från LV hade shorts och linne på oss när vi åkte iväg, vi stannade vid en mack när vi kommit halvvägs och när vi klev ut så var det närmare 0gradigt. Då kände vi att vi nått de kallare breddgraderna.
 

Roadtrip, first stop - Las Vegas

 
 
Per var svintaggad.
 


Las Vegas Hotel. Riktigt fint hotelrum med himla bra utsikt!


Utsikt från hotelrummet

Vårt kära fordon

 

update

Vårt första stopp på roadtrippen var Las Vegas, vi kom fram till vårt hotel ca 21:30 efter sex timmars körning. När vi gick för att checka in så blev vi lite chockerade när hon bakom disken sa att vi inte kunde checka in så länge vi inte har någon som är 21 år eller äldre med oss. Då hade tydligen hotels.com gett oss fel information när det stod att man kunde va 18 år eller äldre när man skulle bo där. Det var riktigt drygt att få höra det där vi åkt så långt, men vi höll hoppet uppe och sökte efter något annat ställe som kunde ta emot oss (som tur är så har Vegas verkligen inte brist på hotel). Vi kom fram till Las Vegas Hotel vid halv 11 tiden väldigt hungriga och bestämde oss snabbt för att hitta någon slags Buffe. Alla Buffeér var tydligen stängda vid den tiden så hamnade vi till slut på Dennys på Las Vegas Strip, så efter 12 timmar så fick vi äntligen lite mat i oss. Medan vi letade någon resturang så strosade vi omkring i City, det var verkligen en upplevelse för sig. Det är den coolaste staden jag någonsin varit i.
Nu just är vi i Salt Lake City och här är det desto kallare, snö täckte alla bilar när vi vaknade imorse. 
 
Vi är förresten glada att vi bestämde oss att inte fara till Denver som vi först planerade, där ska de få tre decimeter snö och våra californiska däck skulle nog inte klara en meter. 
Bilder kommer snart!

SPRINGBREAK - roadtrip

Nu har jag haft min sista lektion innan springbreak och snart ska jag och Per bege oss på våran planerade roadtrip! Jag har packat allt jag behöver så vi åker om bara någon minut, första stoppet blir Las Vegas som vi ska spendera en natt i. Vi är borta en vecka men jag ska försöka göra nått inlägg på bloggen på något av våra stopp, kanske när vi är i Salt Lake City ;) Tills vidare så får ni ha det bra allihop så hörs vi inom kort!
Tog denna bild bara för att den är så solig och härlig.
Och jag måste passa på att tacka Lisa som så snällt hjälpte mig med min header, hade aldrig kunnat gjort det själv. Tacktack!
 

flytt och rundtur

Det har skett en förändring i ett par lägenheter här på La Brezza. Jag som tidigare bott i lägenhet 59 har flyttat in till lägenhet 41 med Hanna och Anna som ni sett i mina tidigare bilder. Smått tråkigt att inte bo med Elvira och Jennifer längre men det ska bli superkul att bo med Hanna och Anna som jag blivit väldigt tight med!
Jag har nu spenderat min första natt i mitt alldeless egna rum med dubbel säng och stormtrivs. Vi handlade lite inredningsgrejer idag på 99 cent store som ljus, ramar för bilder och blommor så nu har vi riktigt fint här. Ni får en liten rundtur för att få se hur det ser ut. :)
Tackar ännu en gång Hanna för bilderna som alltid blir så mycket finare än mina!


VOLBEAT, Hollywood, New Port, Malibu beach

Denna helgen har varigt såååå härlig. Den började med shopping med kära Hanna, plaggen ser ni på första bilden. Ungefär kl ett på fredag förmiddag så bar det iväg till LA för mig Per, Bella, Storken och Viktor. Vi kom fram till vårt hotel vid ca tre tiden, packade upp och gick direkt till "walk of fame" som var debut för mig medan de andra redan varigt där ett flertal gånger. Efter det gjorde vi i ordning oss för konsert som höll till på House of blues, innan det åt vi på "Rainbow bar", ett riktigt coolt ställe där många kända artister och band hållt till.
Volbeat (bandet som vi kollade på) var jättebra, det va min första konsert jag varit på och de va också bland den fetaste upplevelsen jag haft. Vi däckade nästan av trötthet väl tillbaka på hotellet.
Morgonen därpå så tog vi bilen upp till Hollywood-skylten och tog några bilder, efter det lämnade vi av grabbarna i stan och så åkte jag Per och Bella vidare på en liten roadtrip bort mot New Port Beach, Venice och Malibu beach! Vi fick se väldans mycket och jag fick köpt ett par skor också. Nu är jag hemma igen och kommer nog gå och lägga mig ganska omgående. Godnatt på er!
 
Hotelrummet!
Bästa grabben
Rainbow bar
Volbeat på House of Blues
Nya standarN
Bland alla de här stränderna så fanns de mest lyxiga huset jag sett, om man bott här alltså..
Bästa croucen på läääänge!

Tisdag 12/3

Den här veckan är riktigt fullspäckad. I måndags hade jag mitt första midterm i marketing, det gick riktigt bra faktiskt! Igår så blev jag överraskad med blommor för det var min och Pers 2 års dag, vi hann inte fira så mycket för vi hade båda två skola hela dagen och kvällslektioner så vi ska hitta på något på torsdag istället. Igår så blev Pers brors barn Ines 1 år gammal också, hurrahurra!
Idag så har jag haft en lång dag i skolan och pluggar för fullt till mitt andra midterm som är i Personal Health Women, förhoppningsvis så kommer det gå vägen det också. 
 
På fredag så ska jag Per, Viktor, Storken, och Bella bila till LA för att vi ska på Volbeat(!!!) på house of blues, Preeetty neat! Sedan på lördagen som kommer Hanna och Stephani och joinar när vi ska på Universial Studios. Jag längtar som tusan.
 
 

Rattlesnake canyon

Igår (Söndag) så spontan åkte Jag, Per, Martin, Hanna och Anna ut på ett litet äventyr upp till Rattlesnake Canyon. Per hade hyrt en bil för att han skulle övningköra för amerikanskt körkort så vi passade på. Det tog ett tag att komma upp på de ungefär 2000 meters höjd vi till slut kom till. Det var en jätte solig och varm dag, Santa Barbara kunde verkligen inte bli mer vacker där uppifrån. Här har vi några fina bilder (tagen med Hannas kamera förstås, tacktack Hanna!) Hoppas ni alla har det bra hemma. Kram på er! 
Bwt, mitt och Pers partytrick på bilden längst ner, eller mest pers då, haha.
 

Regniga dagar i SB

Idag har det varit en sånt där typisk svensk regnig sommardag och man har helst bara velat spendera den inomhus. Men förutom att dagen har varit grå och regnig så har den varit riktigt bra! Jag och en som heter Emilia som går i samma Vocal Techniques 2 kurs framförde en låt för alla idag, "Ett herrans underverk" från musikalen Kristina från Duvemåla. (Hör du Simone! Om du nu läser bloggen haha.) Det gick superbra och jag tycker vi sjunger så fint ihop så det va roligt. Jag hade också Jazzdans som jag i början av terminen va skeptisk på för att det är en medel kurs och jag har ju aldrig riktigt dansat i hela mitt liv, men på lektionen gick vi igenom en dans som vi övat ett tag nu och jag fixade hela koreografin! 


Här förklarar vi för alla amerikaner vad låten handlar om eftersom den är på svenska. Det är superkul för vi är kanske 45 stycken i vår klass, och vi är säker 15 st som är från Sverige. Vi svenskar invarderar verkligen SB
Jag är inne i en Glee period så jag sätter alltid på serien när jag ska äta efter skolan, så himla bra grejer!
Ikväll ska jag nog bara springa upp till Per och slöa hela kvällen. 

Soliga dagar i SB

Idag var det härligt väder ska ni veta. Vi har haft shorts och linne fram till sena kvällen och faktiskt njutit av varenda bris som har kunnat svalka idag för det har varit så varmt. Förutom att vi börjat dagen med att ha solat så har den bestått utav en lååång shoppingrunda på 5 timmar med Hanna och Anna. Vi kände att det behövdes införskaffas lite sommarkläder så så blev det. Jag köpte en kjol, två toppar, en klänning och en strandväska. Vi tankade lite energi på Kahuna Grill, fortsatte shoppingturen och avslutade med Yogurtland och vandrade hem vid åtta tiden. Imorgon ska vi upp tidigt, packa matsäcken för att bege oss till stranden och pressa, för vi ska bli bruna! Jag måste ju fått lite färg innan familjen anländer om ca en månad.
 

RSS 2.0