DIVERSE

Idag är det lördag och har verkligen varit en slapp dag. Jag och Per tränade igårkväll så vi sov till 11 imorse, på dagen har jag och Hanna har legat lite på stranden och pluggat lite tills det började blåsa så mycket att vi fick avbryta och gå hem. Förutom lite läxläsning har jag bara slappat och sett avsnitt från olika serier och tagit det lugnt tills jag och mina rumskompisar + en som heter Bella hade våran lördagsmiddag som vi gjort till en tradition. Denna vecka gjorde Elvira mat och det blev egen gjorda hamburgare med diverse pålägg, riktigt gott! Som ni ser på första bilden så har jag gjort en kalender, tiden går så fort så det är skönt att få kolla upp och se hur mycket man har kvar och hur man ska planera sin tid. Jag har också köpt en ny bikini från Asos.com, är så himla nöjd för den är så fin och den sitter superbra. Snart kommer den riktigt till användning, i mars ska det bli riktigt varmt igen, då gäller det! Nu ska jag till lägenheten mitt emot och ha en liten mysig vinkväll men några kompisar.

WHALE OCH DOLPHIN WATCHING

Igår var jag och ett par kompisar Hanna och Anna på Whale watching. IBS, organisationen vi åkte med fixade så att man kunde köpa biljetter till båten för en riktigt billig penning så det var många som köpte och ville följa med. Jag hade egentligen inte hunnit köpa någon biljett men som tur va så var den en som vi känner som inte kunde gå så jag fick hennes biljett! Vädret var lite tråkigt, det var kallt i blåsten men det blev värt efter ett tag. Först såg vi ingenting alls förutom ett par sjölejon, men sen kom vi till jätte stora stim med delfiner. De var hur fina som helst och verkligen jättemånga. Vi såg inga valar dock men vi var nöjda ändå. När vi kom tillbaka till piren så fick vi en stämpel på vår biljett som ger värdet av en ny tur på båten för whale watching, tydligen så får man det om man inte fått sett någon val alls. Vi planerar att åka igen i april, då ska det tydligen vara "excellent chanse" att se alla slags valar. Eftersom vi har varit ledig måndag nu så har jag bara tre dagar i skolan denna vecka, riktigt skönt. Ha det bra, nu ska jag gå på lektion och lära mig lite om hälsa osv!

PERS FÖDELSEDAG

Inför Pers födelsedag så tänkte jag att jag skulle försöka mig på att göra en semmeltårta. Eftersom vi inte fick eller kunde köpa eller göra några på fettisdagen och eftersom per totalälskar semlor så tyckte jag det kunde bli perfekt. Själva bullen gjorde jag kvällen innan eftersom den tar längst tid att göra. Morgonen därpå så gick jag upp innan Per vaknade och gjorde i ordning mandelmassan och grädden. Resultatet blev riktigt gott måste jag säga! Per fick olika tröjor av min familj och fick av mig biljetter till Volbeat som spelar i LA i Mars. Han blev riktigt överraskad av det, det va inte något han hade förväntat sig så det va jättekul!
För övrigt har dagen spenderats på stranden och vid poolen, vi var också ett gäng som gick och åt på Denny's i Pers ära. Kvällen avslutades med att träffa människor som kom förbi lägenheten till vi for till IV, ett stort studentområde i Santa Barbara. Nu ska jag upp och äta frukost, och sen blir det nog stranden hela dagen för det är toppenväder :)

ALLA HJÄRTANS DAG

Hejsan hoppsan. Som ni både ser på rubriken och på första bilden så har det varit alla hjärtans dag. Affärerna är verkligen ÖVERfulla med ballonger, bakverk, choklad, nallar och godis inför den speciella dagen. USA tar det till en helt ny nivå alltså. Dagen har varit riktigt mysig, jag började den men min enda lektion i Personal Health Women, när jag kom hem så blev jag överraskad av rosor choklad och godis som låg och väntade på sängen, Per kan vara riktigt romantisk ibland! Jag och Perran gjorde i ordning oss ganska snabbt efter jag kommit hem för att gå och äta på ett ställe som heter EURIKA. Där åt jag nog den godaste hamburgaren med potatisstrips jag någonsin smakat. Efter det blev den glass på B&J store och avslutade kvällen med filmen "The Impossible" på bio. Nu har vi långhelg på fyra dagar för att det är någon president som fyller år på måndag (eller nått, ingen har riktigt koll). Trevlig helg!

I DAGSLÄGET

Hallådär! idag känner jag mig lite risig, vår lägenhet har nämligen varit en sjukstuga de senaste två veckorna pga influensan som går lös i USA. Alla tre tjejerna har haft den i stort sett men jag har klarat mig! I förrgårnatt dock så kände jag hur jag börja känna mig varm och hängig, och det var också den dagen jag först dansat jazz på skolan, sedan haft ett styrkepass med tjejerna och efter det gått på yoga. Det var som byggt för att en förkylning skulle bryta ut. Idag har jag ont i halsen och känner mig lite febrig, som tur är har jag inte (än) den brutala hostan som alla drabbade haft.. Men trots förkylning så ville jag ändå ut och röra på mig så jag följde med lägenhetskamraterna till "State" och Ralphs för allt handla diverse saker! Vi tog en paus på Starbucks där jag tog mig en slags isig vanilj milkshake.
Det blir väldigt mycket matbilder idag, vet inte om det beror på att jag är hungrig medan jag skriver detta inlägg eller om det bara är det att vi äter mycket hela tiden. Vi äääälskar mat i lägenhet 59, haha! Fast vi äter riktigt fräsch mat, Madelene är som en hälsoguru och har varigt väldigt bra inflytande på oss andra. Idag på Ralphs så inhandlade jag tex mandelmjölk, sparris, grönsaker och frukter, kött och jordgubbar och annat, tror jag experimentera ihop nån slags soppa ikväll! Första bilden visar min absoluta favoritfrukost! Äggmacka och en bärsmoothie!
Tack snälla mamma för paketet med choklad, godis, kläder och diverse som levererades av brevbäraren här om dagen, det uppskattas verkligen (av många)! Nu ska jag spela kort med Jennifer (min rumskompis) och Bella. Ikväll blir det en lugnt kväll med film uppe i 158an. Hörs, hej!
BTW, imorse haglade det så in i bomben, det susade ner i en fet skur. Trodde det va påväg att bli nån slags naturkatastrof men som tur va höll det bara i sig i 5 minuter. Det va rätt så häftigt!

FINBESÖK FRÅN IOWA

Första skolveckan har passerat och jag haft långhelg på tre dagar. Att vara ledig alla fredagar gör så mycket! Det har varit fint väder och varit en jättetrevlig helg, jag har nämligen haft besök. Lovisa som är en gammal vän och klasskompis till mig kom och hälsade på över hela helgen, hon tog ett uppehåll från sitt Au-pairande i Iowa och håller på att resa igenom Californien och passade på att komma förbi mig. Vi har gjort allt möjligt roligt, jag visade henne skolan, stranden, statestreet osv. Lovisa blev lite galen och daggade sig på vristen, sen så gick vi på en dansföreställning och så åt jag Per och Lovisa på California Pizza och mös. Vi lyckades till och med klippa oss och köpa matchande tröjor, det va riktigt kul att se henne efter ett halvår. Nu är hon iväg igen för att spendera några dagar i LA, jag längtar till när jag också får åka dit vilket kan blir ganska snart. Planerna för idag är att tvätta, tvätta tvätta tvätta. Har nästan inga kläder att ta på mig för att allt är i smutsen. Jag ska också städa mitt rum och göra lite läxa som jag fått i Marknadsföring. Ikväll ryktas det om att vi ska grilla hamburgare, det är jag riktigt taggad på.